Хидроизолация на тераси

Различните сгради, заведения, къщите с тераси и балкони със сигурност имат една добавена естетическа стойност, в която има особен, дори романтичен заряд.

Terrace Waterproofing Service In Pune, India | Ramjay EnterprisesСетивата се наслаждават на откритите пространства, особено през летния сезон; на терасата сте, за да пиете кафе и да релаксирате, докато наблюдавате заобикалящата природа или градската среда.Терасата е външна проходима повърхност, на която, за да се наслаждавате пълноценно, трябва да сте взели правилни мерки и решения. Едно такова, практично, превантивно, разумно и сравнително евтино решение е професионална направената хидроизолация на тераса.Най-добрите резултати се постигат с качествени хидроизолационни продукти за тераси. Те се избират и преценяват според даденостите на дадената конструкция и особеностите на климата, на които е изложена. От това следва, че само професионалният подход е този, който може да гарантира качество, дълготрайност и ефективност.

Ползи от хидроизолация на тераса

Увеличава продължителността на живота на терасата – хидроизолационното покритие намалява въздействието на екстремната топлина и светлина върху терасата, на заледените повърхности, предпазва я от обилните количества вода при дъждовете. Хидроизолационните решения действат като защитно покритие, предпазвайки конструкцията, удължавайки значително живота на всяка тераса в дома.

Предотвратява повреда в структурата на терасата – водата и влагата, които са почти постоянно присъстващи не само за заради дъжд,  проникват  в порестите повърхности. Събиращата се вода се извежда извън терасата при направена хидроизолация и отводнител.  

Поддържа визуалната привлекателност на сградата – когато терасата е красиво поддържана и по видимите ѝ повърхности няма петна, тогава тя се откроява и като архитектурен елемент, и като красив декор.

Предпазва от появата на вредни микроорганизми – чудесно е да се радвате на терасата и на нейния завършек, и да знаете, че хидроизолацията предпазва от появата на плесени, мухъл, петна.

Прочети  Какво трябва да знаете ако искате да хидроизолирате терасите вкъщи

Спестявате пари в дългосрочен план – качествената хидроизолацията на тераса е значително по-рентабилна в дългосрочен план, защото за много по-дълъг период от време запазва повърхностите, така няма да ви се налага често да правите ремонти. 

Кога се прави хидроизолацията на терасата?

How to Waterproof a Balcony or a Terrace ⋆ Winkler Chimica

Хидроизолация може да се направи при проекта преди да се построи новата тераса и преди да се пусне в експлоатация. Хидроизолацията може да се направи и върху вече съществуваща тераса, като това ще изиска известна ремонтна дейност. Важното е, че след това можете да се ползвате от всички изброени предимства. 

Какви проблеми може да имам ако нямам добра хидроизолация на терасите?

Защита на терасата ще е по-краткотрайна и по повърхността ѝ ще се появят видимите следи от това. Това, което споменахме като ползи, се обръща в негатив. Всеки собственик на тераси без добра хидроизолация се е сблъсквал с негативни случки, но това не трябва да ви притеснява, защото решението е на един телефон разстояние.

Кое е най-доброто решение за моята тераса?

Хидростоп

Всяко хидроизолационно решение за тераса има своите предимства и недостатъци. Практиката показва, че и с най-качествените материали, добрите резултати идват с професионалната намеса. Всеки случай е различен, затова се подхожда с анализ на конструкцията; вземат се решения с оглед архитектура, климат, изложение и всички други обективни фактори. 

Facebook Comments

Related Post