Тренировки с гири във фитнес залата

Дъмбел

Тъй като не всеки има възможност да тренира вкъщи, фитнес залата е най-добрият начин да получите всички упражнения, от които се нуждаете.

Пудовки с винилово

Тази статия ще се съсредоточи върху ползите от тренировките във фитнес зала с помощта на фитнес оборудването за фитнес зали, които тези институции предоставят. Ще наблегнем на тренировките с гири, така че да видите какви са ползите от тренировка с по-леки тип гирички 3 кг и по-тежки гирички 5 кг.

Ползите от тренировка във фитнеса

Търговските фитнес зали разполагат с много оборудване за фитнес в своите помещения и това ви позволява да правите няколко упражнения в рамките на една и съща тренировка. Много е приятно като идете във фитнес залата и там работи инструктор, до който да се допитате. Например може да искате да направите комбинирата тренировка с гирички 3 кг и бягаща пътека. Може да искате да направите тренировка с дъмбели и да покарате велоергометър. Всичко това ще бъде консултирано с инструктора, с който ще подредите вашето желание в една система.

Професионалните уреди във фитнеса ще ви помогнат да тренирате различни мускули в тялото си и това ще ви помогне да поддържате форма и здраво тяло. Част от по-голямото оборудване, което ще намерите във фитнес залата, включва бягащи пътеки, машини за вдигане на тежести, кростренажори, спининг велосипеди и гребни машини. В комбинация с по-малките фитнес приспособления като гирички, дъмбели, пудовки, ластици и т.н., получавате възможност за една отлична комбинирана тренировка. 

Следователно фитнес залите подобряват вашите тренировки и това е една от причините, която може да ви накара да замените тренировките си на открито с напълно заредена търговска фитнес зала – или пък да ги комбинирате според вашите лични цели.

Прочети  Как да направя безопасна среда за фитнес у дома

Възможността за проследяване на вашите жизнени показатели също е отличен начин за проверка на ефективността на тренировките ви. Надеждното оборудване за фитнес зала ви позволява да следите пулса си по време на тренировка, както и калориите, които изгаряте, докато тренирате и това определено ще подобри тренировката ви. Тези показатели ще ви помогнат да определите дали вашите упражнения вървят добре или не и това е чудесно, ако имате определени цели за тренировка, които да постигнете.

Как да преминем от по-леки към по-тежки гири

Регулируем дъмбел

В зависимост от това, каква е вашата спортна форма и какви цели имате, вашият личен инструктор може да прецени с какви тежести да започнете да тренирате. Ако нямате опит в тренировките, може да началото да започнете с гирички 3 кг, но ще можете да преминете на по-тежки когато следвате систематично подготвената програмата. 

Много трудно, освен ако не сте тренирам атлет, може да започнете да тренирате от един път с гирички 5 кг. Изобщо своеволията във фитнеса са едно от най-нежеланите неща, защото те водят до травми и лоши спортни резултати. Винаги когато тренирате с гири, вземете съвет от опитни специалисти, които ще ви помогнат да направите програмата си. Тама ще е включена загрявката ви, редът на изпълнение на упражненията, упражненията на различните фитнес уреди, броят на повторенията и накрая разтягането.

Facebook Comments

Related Post