Търговците и първите им стъпки към онлайн магазин

Онлайн магазин

Казват, че ако не си онлайн, не съществуваш.

Trendy female in glasses and casual clothes looking at camera while sitting at laptop with digital cameras and books against blurred interior of light modern living room
онлайн магазин

Първата стъпка към преодоляване на тази максима, особено за хората, които искат да търгуват чрез Интернет, е да създаването на онлайн магазин. Първите въпроси на тези хора са свързани с какво те трябва да направят и колко е цената за изготвяне на онлайн магазин.

Вместо това да са главните въпроси, търговците на дребно трябва да тълкуват максимата по следния начин: ако нямате уебсайт за електронна търговия, вашият бизнес е извън радара за адски много клиенти и това не е добре за бизнеса ви. В този смисъл, трябва да помислите, че инвестицията, която ще направите ще е ключова за вашия онлайн бизнес модел.

Погледнете в пазарния дял на големите компании, които предлагат продукти онлайн. Той непрекъснато се покачва. Понеже тези световни гиганти, така или иначе не могат да обхванат всичко, можете да се позиционирате локално и да се  възползвате от повишения апетит на потребителите за онлайн пазаруване.

Какво е общото между тези големи компании за онлайн бизнес и по-малките онлайн търговски? Отличните дизайни на уеб сайтове за електронна търговия, които тежат на мястото си и са оптимизирани за постоянно привличане на клиенти.

Какво трябва за изработка на онлайн магазин?

Без значение кой тип сайт за електронна търговия планирате да изградите, първото нещо, от което се нуждаете, е платформа за електронна търговия, която да ви помогне да изградите най-добрия магазин за електронна търговия.

Платформата за електронна търговия е софтуерно приложение, което ви позволява да настроите онлайн магазин и да управлявате неговия маркетинг, продажби и операции.

Прочети  Уеб дизайн в развитие

Фирмите, които изграждат уебсайт за онлайн магазини работят инструментариума на платформите за създаване на самите магазини: конструктор на страници, страница за плащане, потребителско изживяване, подреждане на съдържанието и продуктите. Разликата между платформите за електронна търговия се състоят във функциите, които предлагат и предназначението за различните видове магазини.

Добрият дизайн на уебсайтове за електронна търговия има 4 ключови елемента – ясна навигация, ефективна информационна архитектура, оптимизирани целеви страници на продукти, лесно плащане. Всички те, комбинирани, водят до страхотна използваемост.

За да се постигнат тези елементи, трябва да работите с дизайнери и разработчици на онлайн магазини, които си разбират от работата. Имат опит и познания в най-новите тенденции и изграждането на електронни магазини. Това ще гарантира, че цената, която ще платите за изработката на онлайн магазина, ще си заслужава и крайният резултат, ще започне да носи моментално ползи за вас като онлайн бизнес.

Колко струва изработка на онлайн магазин?

Crop unrecognizable lady wearing light blue shirt sitting at table with wireless computer and working remotely in daytime
Колко струва изработка на онлайн магазин?

Компаниите, които разполагат с екипи за разработка на онлайн магазини работят най-често на пакети. Понеже въпросът за цена за изработка на онлайн магазин е главен след поръчителите на услугата, компаниите често имат готов отговор. Пакетите са базирани на градация. 

Всичко започва със стартов пакет, който включва най-базовите услугите, които ще предлагате като онлайн магазин. Той служи за база за създаването на следващите пакети. Колкото повече се увеличават внедрените функции, толкова повече се оскъпява пакета. Респективно най-скъпият води до всички възможно функции, които ще ползвате и които ще бъдат внедрени чрез платформата за разработка.

Възможно е да имате много специфичен бизнес, който да изисква и някакви допълнителни настройки, но те също ще бъдат направени през платформата. Възможно е специфичните намеси от специалистите да струват допълнително и да са на цена по договаряне.

Facebook Comments

Related Post